Driver du en loppisbutik och behöver flytta till en ny lokal?

Driver du en loppisbutik och behöver flytta till en ny lokal?

Tänk dig att du driver en loppisbutik dvs second hand butik och behöver flytta till en större eller mindre lokal. Hur gör du då?

Second hand gummistövlar i duschen
Second hand gummistövlar som helt nya.

Jag besökte nyligen en loppis och second hand butik och de verkade som om det var lite trångt med utrymme. Dessa borde flytta till en större lokal och skulle kunna anlita en flyttfirma i Stockholm och Uppsala för att få bästa tänkbara hjälp. Nedan loppis var i Uppsala och det var ej lätt att hitta dit kan jag säga er.

Driver du en loppisbutik och behöver flytta till en ny lokal?
Driver du en loppisbutik och behöver flytta till en ny lokal? Här kan verkligen Grabbarnaflytt vara till stor hjälp. Massor av saker att hålla reda på.

Att packa prylar effektivt och säkert i kartonger är avgörande för en smidig flytt. Här är några generella tips för att packa prylar inför en flytt:

 1. Skaffa rätt material:
  • Använd högkvalitativa flyttkartonger i olika storlekar, packpapper, bubbelplast, tejp och permanenta markörer.
 2. Sortera och rensa:
  • Innan du börjar packa, gå igenom dina prylar och sortera ut det du inte längre behöver. Donera, sälj eller kasta det som inte kommer med i flytten.
 3. Packa systematiskt:
  • Packa rum för rum för att hålla saker organiserade. Märk varje kartong tydligt med innehållet och rummet den hör till.
 4. Skydda känsliga föremål:
  • Använd bubbelplast eller packpapper för att skydda känsliga föremål som glas, porslin och elektronik. Lägg extra fyllnad runt dessa föremål i kartongen.
 5. Förbered möbler:
  • Ta isär möbler om det behövs. Förvara små delar, skruvar och tillbehör i påsar och tejpa dem på möblerna för att undvika förlust.
 6. Packa tyngre föremål först:
  • Placera tyngre föremål längst ner i kartongen och lättare föremål ovanpå. Detta hjälper till att undvika att lådorna blir för tunga och svåra att lyfta.
 7. Fyll tomrum:
  • Fyll utrymmen i kartongerna med packpapper eller bubbelplast för att förhindra att föremål rör sig under transport.
 8. Använd rätt storlek på kartong:
  • Använd mindre kartonger för tunga föremål som böcker och större kartonger för lätta, spretiga föremål som kuddar eller kläder.
 9. Märk kartongerna:
  • Märk varje kartong med en beskrivning av dess innehåll och vilket rum det tillhör. Markera även om kartongen innehåller ömtåliga föremål.
 10. Sätt ihop en “öppna först” kartong:
  • Packa en särskild kartong med nödvändigheter för de första dagarna i det nya hemmet. Det kan inkludera kläder, toalettartiklar, mediciner och några köksartiklar.
 11. Förvara värdefulla föremål separat det kan tex vara second hand äkta guld:
  • Om möjligt, förvara värdefulla föremål, viktiga dokument och smycken separat för att transportera dem själv eller använda en säkerhetsskrin.
 12. Packa second hand elektronik med omsorg:
  • Använd originalförpackningar för elektronik om möjligt. Om inte, packa dem i kartonger med extra kuddar och märk dem som ömtåliga.
 13. Lägg en lista i varje kartong:
  • Lägg en lista över innehållet i varje kartong på kartongens insida. Detta kan vara till hjälp vid packning och när du ska hitta saker i det nya hemmet.

Genom att planera och packa metodiskt kan du minska stressen och risken för skador under flytten. Var noga med att använda rätt material och vara uppmärksam på hur du packar för att skydda dina prylar på bästa sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *