Utflykt till gammalt och nytt

Jag skulle vilja åka dit oftare

Just nu är det inte så stor säsong för loppisar utomhus, men snart sätter säsongen igång ordentligt. Då kommer borden fram och det säljs både det ena och det andra. Visst finns det loppisar redan nu som man kan gå på, men jag har googlat lite just på loppisar och dom kommer igång mer på våren. Jag vill i alla fall ge ett tips på en utflykt till gammalt och nytt. Det är ingen loppis egentligen, men det finns hur mycket fint som helst att hitta. Även om man inte tycker om att gå på loppisar.

Utflykt till gammalt och nytt

Jag fick tips av en bekant om detta ställe och var tvungen att åka dit när jag såg vad hon köpt och fick höra vad som fanns. När jag åkte dit första gången så trodde jag att jag hade åkt helt fel då man kommer längre och längre ut på “landet”. Ska det verkligen finnas någonting här ute var min tanke, men det gjorde det. Nedergården Gammalt och Nytt ligger en bit utanför Rimbo, men det beror lite på vilket håll man kommer ifrån i och för sig. Det är en gård med flera byggnader och ligger på Mörbyvägen 4 i Rånäs om ni vill googla.

Utflykt till gammalt och nytt

 

Jag lovar dig att du kommer att hitta någonting när du kommer dit. Vare sig det är gamla fina glas, kläder eller egentligen vad som helst. För här finns det så mycket.

Utflykt till gammalt och nytt

 

Jag tror aldrig jag har åkt därifrån utan någonting i en påse. När det är sommar så ordnas allt till för just sommaren med krukor, blommor och annat du kan ha i din trädgård eller balkong. Till jul blir det värsta julhuset med allt som har med julen att göra. Det med både ljus, tomtar, dukar och en massa roliga julklappar. Min favorit är alltid att gå in i “barnhörnan” där det finns en massa fina gamla men ändå nya leksaker. En massa leksaker i trä som dom såg ut för länge sedan som man kommer ihåg själv eller som kanske ens föräldrar lekte med. Jag vet inte hur hon som äger detta får tag i allt.

Utflykt till gammalt och nytt

 

 

Café med försäljning av marmelader och sylt

När man ändå är där och har åkt en bit kan man passa på att ta sig en fika. Man köper sitt kaffe och någon bakelse, eller varför inte en sallad och så går man upp en våning och sätter sig i ett rum som dom inrett som ett litet fik. På sommaren kan man sitta ute. Dom har också försäljning av lite marmelader och sylter och sist jag var där köpte jag en sylt som hette “vildhallonsylt” som var supergod. Den brukar dom tydligen också använda till deras tårtor också som man också kan köpa en bit av till kaffet.

Nått som jag inte har testat eller gjort, men som dom har är deras Afternoon Tea. Det är något som man kan boka mellan september till mars med allt vad ett sånt innebär. Dom bakar och gör allt själva och har detta på torsdagar och fredagar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *