Detta är verkligen en vacker porslinsdocka

När jag såg denna porslinsdocka föll jag pladask för den. Det är verkligen vad jag har leta efter länge när jag har besökt loppis.

Du kan hitta massor av loppisar längs vägarna och då är det bara att stanna till. Helst ska du ringa dem som driver loppisen för då kan de komma och öppna upp butiken bara för dig. Jag skickade ett sms och frågade om jag kunde komma. Det visade sig att kvinnan som ägde butiken bodde i huset bredvid.

Kvinnan kom ut och öppnade loppis butiken för mig. Det var två hela våningar och jag fick gå omkring i den i lugn och ro. För mig kändes som om jag hade klivit in hos Pippi Långstrump för det var lite huller om buller fast på ett mycket mysigt sätt. Denna porslinsdocka har finare kvalité på kläderna än denna porslinsdocka jag visade i ett tidigare inlägg.

Den förra dockan hade som jag nämnde i det inlägget en blank klänning. En docka ska inte ha blanka kläder utan de ska ha kläder som nedan docka för då är det mer handsydda och mer speciella. Dockan har fötterna på marken på ett helt annat sätt och känns både mer unik och dyrare.

Halsbandet runt är egentligen ett armband för barn och vuxna som hon har fått låna av mig. Du kan göra egna smycken åt dina porslinsdockor.

Skorna är precis lika enkla och billiga som porslinsdockan i det förra inlägget. Ni hittar länk till den dockan på länken ovan. Även här ser man fina ögon och man borde egentligen göra dockor med äkta löshår. För det finns löshår som man kan köpa med äkta hår. Varför inte göra dessa dockor med äkta löshår. Det skulle verkligen vara något extra och exklusivt. Förr i tiden fanns det dockor som hade samma hy som en riktig människa. Detta måste ha varit på ca 40 eller 50 talet. En lärarinna berättade för mig att barn som hade pengar kunde köpa sådana dockor. När man kände på deras hy så kändes det exakt som en riktig människas hy. Hon sa då att än i dag skulle hon vilja köpa en sådan dock om hon hittade dem. Detta var då ca 1985 som hon var min lärare.

Varumärke & beskrivning: Välekiperad vacker vintage docka i fin klänning som är blommig med röd botten med spets och volang. Keramik eller porslinshuvud och fötter med armar. Samlarobjekt. I normala fall skulle denna docka kosta över 500 kr, men jag har köpt den för ca 30 kr för jag köpte den på en loppis.

Loppis är alltid mycket billigare än att köpa på tex Tradera eller Blocket.

Som barn hade jag en liten docka som fick heta Anna. Jag la henne under ett träd utanför mitt hem för jag låtsades som om det var ett sjukhus och att jag då och då hälsade på henne. Så ovan docka får också heta Anna eller Fiona för det är vackra docknamn enligt mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *