Antik Porslinsdocka som ger hemmet antik känsla

Det är kul att blanda gammalt och nytt för att göra sitt hem lite hemtrevligt och unikt.

Är du en samlare av antika dockor och antika porslinsdockor? Då har du verkligen kommit till rätt blogginlägg som just handlar om antika och gamla porslinsdockor och vanliga dockor man kan köpa.

Många har typiska IKEA hem dvs stilrent utan några som helst design. De på IKEA har verkligen god smak när de inreder, men när man tar hem varan blir den lika tråkig som resten av hemmet. Det gäller att ha öga för inredning för att lyckas.

Nedan rödhåriga porslinsdocka är ca 30 år gammal. Det är inte mycket tänker ni, men i vår familj har vi ägt den i generationer. När vi ärver något så ger vi aldrig bort det. Den enda gång jag ger bort något är när personen i fråga gav mig dåliga energi.

När du köper en  antik porslinsdocka tänk på följande saker:

  • Är kläderna fortfarande fina eller är de trasiga och smutsiga? Om de är smutsiga kan du ta loss och tvätta dem?
  • Se priset så den inte är dyrare än vad den är värd.
  • Se också på detaljer som händer, fötter och hur ögonen är målade. Är ögonen fint målade som verkliga ögon då kan du ge dig på att det är en värdefull docka dvs porslinsdocka du håller på att köpa hem.
  • Se också lite extra på sömmarna så det inte är billig fabrikat och massproduktion. Kläder som är för glansiga brukar ofta vara lite billigare. Riktig tyg är alltid bäst när det gäller kläder på en porslinsdocka.
  • Nedan dockas skor är inte av den bästa sorten. Det är lite väl billig sömnad på den. Många dockor har även fina skor på sig så även dessa saker kan då öka priset på själva dockan.

Är du en samlare av dockor eller vill du bara ha någon enstaka bara för att få en finare inredning?

Om du är en samlare då kommer du också lära dig mer om dockans värde medans du hela tiden söker nya dockor att samla på. Samt då kommer du själv också känna igen en docka som har mer arbete kring färg, utseende och kläder. Nedan docka har otrolig fin målning på sina ögon som om det vore äkta ögon.

Antik Porslinsdocka
Antik Porslinsdocka

Denna antika porslinsdocka har jag i matsalen bland godis och choklad. För jag vill nämligen att matsalen ska se gammaldags ut och öka känslan av gammalt och antikt. Den som sitter i matsalen ska kunna vila ögonen på inredningen och njuta av sin stund bland mina antika dockor av porslin.

Antik Porslinsdocka passar till alla rum, men du ska nog inte ha dem i badrum för de får inte bli fuktskadade om de ska hålla länge.

Ett svar på ”Antik Porslinsdocka som ger hemmet antik känsla”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *