Jorda dig med antika tavlor

Jorda dig i en otrygg tid 

Uttrycket att jorda sig betyder att vara i kontakt med jorden och inte flyga iväg i tanken, för när vi gör det finns det en risk att vi oroar oss en massa i onödan. Du kommer i bättre balans med dig själv när du står i kontakt med jorden. Uttrycket att komma ner på jorden är intressant men i det fallet handlar det mer om att vara mer realistisk och inte sväva iväg för mycket. När det sänds ut mycket oro via media och andra kanaler är det lättare sagt än gjort att hålla sig lugn och stadig. Hemligheten är att inte dras med oavsett hur mycket det stormar runtomkring. Tryggheten finner vi inom oss själva.

Att köpa en antik tavla på loppis kan verkligen få dina fötterna på marken dvs joda dig

Hur vi kan stå stadigt när det stormar

Det gäller alltså att inte tillåta någonting utanför oss själva påverka oss på ett sådant sätt att vår egen värld rämnar. Hur kan vi då göra för att inte bli så lättputtade. Det finns olika tekniker för att jorda sig, som till exempel meditation eller yoga. För mig är den allra bästa metoden både enkel och kostnadsfri och det är att gå ut i naturen.

I skogen kommer jag nära jorden och mina tankar riktar sig främst åt att vara här och nu. Ibland visualiserar jag rötter som växer ner under mina fötter. Jag vet inget bättre sätt att jorda sig.

Naturen är läkande 

När vi promenerar bland träd och andra växter blir vi naturligt upptagna av det som sker runtomkring oss. Kanske hör vi koltrastens vackra sång som gör oss påminda om att våren är på väg eller ser vi knoppar som håller på att slå ut.

Själv upptäcker jag också ansikten i trädstammar och olika symboler som hjärtan bland molnen. Mitt råd är att vistas i naturen så mycket som möjligt. Det är välgörande och läkande för både kropp och själ och när sommaren kommer, passa på att ta av dig skor och strumpor.

För inspiration och fantastiska naturfoton välkommen till Facebook gruppen Natur foto och andlig utveckling. ????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *