Ledigt i maj

Ledigt i maj

Den mest underbara tiden är nu. Jag  brukar alltid ta några dagar ledigt i maj.

För att inte missa för mycket av allt det som sker i naturen har jag tagit  ledigt i några dagar.  Maj är den allra ljuvligaste månaden och naturen är skirt grön.

Fjärilar

Jag ser mycket fram emot alla fjärilar. Förra sommaren fotograferade jag flera, olika arter när jag tagit ledigt. Jag tror aldrig jag sett så många fjärilar som då. Än så länge i vår har jag bara sett citronfjärilar och sorgmantlar.

Ledigt i maj

Händelser i naturen

Det händer så mycket spännande i naturen på våren och när jag har ledigt upptäcker jag så mycket mer. När de vardagliga rutinerna pågår blir jag så upptagen i huvudet men när jag har ledigt släpper jag allt för att bara vara. Snart får vi gå utan strumpor och skor, som textraden i visan “Blåsippan ute i backarna står”.

Lövsprickning och vårblommor

Färgerna i naturen är häpnadsväckande och byts ut i en enorm hastighet. Körsbärsträden stod med en enorm blomsterprakt i Kungsträdgården för en vecka sedan och nu finns inga blommor kvar på träden längre, jag var där igår. Istället såg jag en gul blomsterprakt på andra träd i en annan del av staden.

Ledigt i maj

Ledigt i majAlldeles nyligen var skogen full av blåsippor som nu har bytts ut mot vitsippor. Har du förresten sett årets majblomma? Den ser exakt ut som vitsippan.

Meditation

Du kan meditera på så många olika sätt och för mig är det som meditation att vistas i naturen. Särskilt meditativt är det att studera allt som vaknar till liv på våren.

Jag hoppas du också kan vara lite ledig i vår och bara njuta. ❤️ Välkommen till gruppen Natur foto och andlig utveckling.

4 svar på ”Ledigt i maj”

  1. Varmt tack Annette för alla vackra foton från naturen som Du så generöst delar med Dig av till Dina medmänniskor.
    Hälsningar från Marie-Louise Lerjesten

    1. Tack, snälla du för att du tar dig tid att titta på mina bilder. Det uppskattar jag jättemycket!
      Annette ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *