Det är inte mycket som får mig att gå lika all-in så som vissa traditioner och särskilt påskafton är en sådan högtidsdag.
På påsken firar jag att ljuset har återvänt och att det inte är långt kvar till sommaren. Påsken = pånyttfödelse. Det är som om påskrisets färgglada fjädrar representerar de blommor som ännu inte har slagit ut. På påskafton njuter jag av den goda maten, sötsakerna och framförallt ledigheten.
Påsken – en glädjens högtid
Det är en sådan glädje att samla familjen under påskens högtidsdagar för att hitta på aktiviteter. På påskafton har vi som tradition att äta en påskbuffe’ tillsammans. Det brukar vara mest jag som fixar maten och jag brukar hitta på något nytt varje i år. I påsk gjorde de här påskhare öronen succé, fyllda med en röra av bacon, lök och champinjoner.
Denna kycklingpaj med ägg var ett nytt inslag bland påskens ägghalvor, sill och köttbullar. 
Påsktårtor
Roligast tycker jag det är att baka tårtor och andra bakverk och särskilt kul är det att dekorera dem.
I år fick jag hjälp i köket av Elias, som också gillar att baka. Han gjorde en blåbärs cheescake och en underbart god mandeltårta, Mandelmanns recept. Själv bakade jag en brownie med krossade mandelägg i.
När vi insåg att vi nog hade mer att äta den här påsken än vi skulle klara av, bjöd vi hem en av sönernas vänner. Delad glädje är dubbel glädje. Påskvädret
Påskens väder har det varit lite si och så med, som på skärtorsdagen när det ösregnade och var riktigt kylslaget ute. Inte särskilt skönt alltså men i dag på påskafton var det nog uppemot 10 plusgrader och helt underbart. Jag såg årets första citronfjäril och krokusar och andra färgglada blommor i rabatterna. I skogen fann jag den första vitsippan.
En riktigt glad påsk till er alla! ????
Låter som ni haft en riktigt mysig påskafton ???? och vad mycket gott ni har ätit ????
Ja, det har vi verkligen och nu är vi på väg på bio! Hoppas du också haft en fin påsk. ????