Möter våren i Skåne

Möter våren i SkåneNär våren inte nått ända fram i Stockholm känns det härligt att ta tåget söderut och möta våren i Skåne.

I bland blir längtan efter våren nästan outhärdlig, särskilt när det har varit tungt och mörkt en längre tid.

Distraktion

Energierna har varit tuffa i ett par år nu och ibland har jag till och med känt att jag har behövt distrahera mig för att få in positiv energi. Det kan helt enkelt kännas för ansträngande att leva i den nya verkligheten. För en kort tid sen var hotet ett nytt virus och nu är det hot om krig. Jag har tillit till att det som sker gör det av en anledning och jag tror på det högsta bästa men ibland känner jag mig trött och behöver vila mig ifrån allt som är tungt. Fotograferande är en mycket trevlig distraktion och att fly in i ett spännande film äventyr

Möter våren i Skåne

Det blommar

Nog blommar det alltid! Det blommar verkligen i rabatterna och i Tivoliparken i centrala Kristianstad och som vanligt blir jag inte besviken när jag kommer tillbaks till min hembyggd nu på våren.

Fåglarna bygger bo

Det är underbart är att se och höra alla fåglar. Som vanligt finns det gott om kajor i Kristianstad och deras skränande läten får mig att känna mig som hemma. Jag hörde också lärkan drilla högt i skyn, lite tidigt kan tyckas eftersom den brukar komma senare på våren. Turturduvorna är också gulliga.

Återhämtning

Det är skönt att bara få vara och njuta av att den härliga våren är på väg. Se hur det spirar i naturen och upptäcka varje löv som spricker ut. Det gör ont när knoppar brister, skrev Karin Boye. Själv njuter jag av hela processen. Våren står för pånyttfödelse och hoppfullhet. Allt börjar om.

Möter våren i Skåne

Det var en alldeles perfekt tid för mig att ha semester. Komma bort i några dagar och ta långa härliga promenader i solskenet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *