En weekend i Falun

Falun

En weekend i Falun tillsammans med mina söner. Stämningsfullt och med lite mer snö än vi har hemma i Stockholm.

Underbart att fånga dagen och bara njuta, som här av en vacker rosa himmel. En helg i Falun är ju ingen lång semester och det gäller att njuta av varje stund. Vackra omgivningar och bara tågresan är ett nöje i sig. Jag brukar till och med ta foton genom tågfönstret.

En weekend i Falun

Kristine kyrka

Det finns flera kyrkor i Falun men Kristine kyrka är nog den allra vackraste med inredning i blått och guld.

Falun

Texas Longhorn

Texas longhorn är en restaurang i Falun som är specialicerad på olika kötträtter och själv valde jag deras marinerade revbensspjäll. Sönerna valde hamburgare och entrecote som serverades med tator totts, små potatispuffar. Vi blev verkligen inte besvikna på maten.

Falun

Falun

First Hotel Grand

Jag uppskattar verkligen att övernatta på hotell och allt vad det innebär och särskilt med en överdådig frukost morgonen därpå. Det känns lite lyxigt. First Hotel Grand i Falun har verkligen allt man kan önska sig, fluffiga täcken i dun, en lugn och tyst miljö och särskilt uppskattad är den fantastiska frukosten. Det finns hur mycket som helst att välja på om man väljer en weekend i Falun och den här gången fanns det till och med ett godis- och kakbord.

Vi provade på lite av varje och nytt för mig var den inhemska hästkorven. Kanske inte blir någon favorit framöver men roligt att prova på i alla fall.

Falun

Falun

Grand hotell i Falun

Grand hotell i Falun

Underbar vistelse en weekend i vackra Falun. Min äldste son som har pluggat spelprogrammering i Falun i ett år, flyttar nu tillbaka hem till Stockholm för att göra sin praktik. Trevligt så här inför jul. Det ska bli så roligt att få ha honom hemma ett tag till innan han ger sig ut på nya äventyr igen.

Falun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *