Var tydlig med dina behov.

Jag har inte riktigt hunnit med att blogga på sistone eftersom jag har börjat arbeta mertid inom sjukvården igen.
Jag som är kurator drabbas inte riktigt på samma sätt som all annan sjukvårdspersonal som jobbar patientnära i dessa coronatider.

Förväntningar. 

Det är en sak som jag har kommit att tänka mycket på den senaste tiden och det är de förväntningar som ställs på personal som alldeles nyligen, precis innan krisen, blivit uppsagda på grund av sjukvårdens besparingskrav.

Lojalitet utan gränser. 

Plötsligt ska alla förväntas arbeta 14-timmars pass med en patientgrupp som vi fått lära oss är mycket smittsamma, utan att för den del haft tillgång till all den smittskyddsutrustning som behövs för att skydda sig själva och sina närmaste. Alla förväntas ställa upp och säga JA, oavsett arbetsförhållanden och med livet som insats, eftersom det är ytterst oklart om all personal har ett fullgott smittskydd. De jobbar på med stor risk för utbrändhet då de inte får den återhämtning de behöver och eventuellt också blir utan sommarsemester.

Det finns ingenstans jag mött lojalare arbetstagare än inom sjukvården. Alla ställer upp oavsett arbetsvillkor.

Säg JA till dig själv. 

Dagens tema är att vara tydlig med det man själv behöver och stå upp för det man inte vill. Att stå upp för det du själv tror på, det som är sant för dig. Om det inuti dig känns helt fel att säga ja till något, så gör inte det då. Var sann mot dig själv och dina värderingar. Svaren finns alltid inom dig själv. Fatta inga beslut i känslor av skuld eller måsten. När du med bestämdhet för fram det som känns rätt för dig är det med stor sannolikhet det bemöts med respekt. Om det ändå inte tas emot på rätt sätt så gå din egen väg ändå, med respekt och kärlek för dig själv.

Gör det som känns rätt inuti. 

Är det fel att tacka nej till att rädda världen?
Nej, inte alls om det inte känns rätt för dig. Det är kanske inte din mission, det som du har kommit till jorden för att utföra. Kanske du nu starkt känner en yttre påverkan att göra något som du egentligen inte alls vill. Våga vara bestämd och uttrycka dina behov. Säg bara ja till det som resonerar med ditt inre, då kommer du i bättre balans med dig själv. Respektfullt bemötande kommer oftast på köpet och du inger en trygghet utåt.

Lite reklam. 

Ett av mina behov blir tillgodosett när jag ibland unnar mig att beställa hem en färdigplanerad matkasse. Här lite reklam. Middagsfrid har blivit vald till bästa matkasse av Bäst i test. Gå gärna in via länken nedan om du blir nyfiken, du får då bra erbjudanden och hjälper även mig att fortsätta mitt bloggande:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *