Att känna sig trygg.

Idag tänker jag skriva några rader om
trygghet.

I en orolig tid. 

Vi lever i en tid där vi ständigt blir påminda av massmedia om hur mycket vi har att vara oroliga för; Krig i världen, ständiga konflikter mellan människor, ökad brottslighet, klimatförändringar med mera.

Vi översköljs av negativ information och matas ständigt av att det inte finns något hopp inför framtiden. Samtidig får vi också veta att människor mår sämre än någonsin. Självmordsstatistiken ökar och de yngre får numera allt oftare diagnosen depression.

Jag säger inte att det alltid finns ett samband här emellan men nog är det värt att reflektera över, vad all negativitet gör med oss människor.

Negativitet. 

Positiva nyheter försvinner i allt annat flöde, det som får oss att känna oss tunga i sinnet. Framförallt gör det oss otrygga.
Hur kan vi freda oss från allt detta, hur kan vi ändå hålla fast vid en tro på framtiden?Jag har inte svaren till dig men vill gärna hjälpa dig att reflektera över vad som kan få dig själv och dina närmaste att känna mer trygghet.

Världen, en bättre plats. 

Det finns till exempel de som mår bra av att, som klimataktivisten Greta Thunberg, handfast ta tag i det och ge sig ut i världen och tala för det som för henne känns rätt och riktigt, att på så sätt påverka och göra skillnad. Det finns de som tror att världen blir en bättre plats om vi var och en bara tänker på hur vi agerar och beter oss mot varandra. Vara snälla och godhjärtade helt enkelt och att det sen sprider sig som ringar på vattnet.

Egna strategier. 

Hur gör jag själv för att känna mig trygg kanske ni undrar. Jo, jag har en stark tro på en högre makt och på bönens kraft. Jag vet och känner att jag är väl omhändertagen och har ett beskydd.

Nu tänker ni kanske att jag är religiös men min tro är av det slag att jag varken behöver en kyrka eller präst och inte heller bibeln. Trots detta så tror jag på Gud, Jesus och på änglar och ber om deras hjälp närhelst jag behöver den i min vardag, vilket gör att allt blir så mycket enklare. Jag känner mig fullständigt trygg.

Den inre tryggheten. 

Visst händer det att jag oroar mig i bland, så som alla andra men min grundtrygghet finns alltid där och den bygger på att allt redan är omhändertaget och att i det som sker finns det en högre mening.

Det hjälper i alla fall mig att inte kämpa så mycket vid motgångar, för djupt inuti mig finns ändå tryggheten i att det finns en plan som vi ännu inte känner till, något som vi själva har varit med och beslutat om men som vi inte längre minns.

Jag tror att vi har kommit hit till jorden för ett särskilt syfte, att vi är här för att lära oss och när vi är klara med det vi kom hit för, återvänder vi tillbaka därifrån vi kom. Vi återvänder hem som om vi har varit bortresta ett tag. Vi är i ständig utveckling och har vår fria vilja att göra olika val. Det blir aldrig fel hur vi än gör, det blir bara olika. Vi får nya erfarenheter och allt har vi nytta av på vår väg.

Skogen som fristad

När jag känner att jag behöver få påfyllnad av energi, på grund av allt dränerande negativt flöde och ibland även människor som är dränerande, går jag ut i skogen. Det är min tillflykt och det finns ingenstans som jag känner mig så omhändertagen och omhuldad som just där.

Jag kan varmt rekommendera dig att ägna mer tid ute i naturen. Det är läkande på många plan och tankarna förändras när fokuset hamnar på allt runtomkring.

Distansera sig. 

Själv brukar jag också ta distans ifrån massmedias negativa nyheter. Jag känner numera efter mycket mer vad som får mig att må bra och vad som påverkar mig känslomässigt på ett dåligt sätt. Jag lyssnar inåt och tar känslorna på allvar. Kom ihåg att du väljer själv och att trygghet är något du bygger inifrån.

Om du vill läsa mer om mig se min hemsida www.annettewickander.com

Annons

SkimSafe –  kortet som skyddar dina bankkort ifrån tjuvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *