Andas.

När du tittar på bilden här ovan, vad ger den dig för känslor och tankar? Du kanske fäster blicken på något särskilt det första du gör. Det kan vara den blå himlen, de uppsträckta händerna, havet där framför eller det att kunna sitta stilla och bara vara och göra precis vad du vill. Känslan av att vara fri, att få vara ledig.

Du behöver inte resa på semester för att få möjlighet till andhämtning. Visst är det viktigt att få en längre tid av återhämtning när det är semestertider men lika viktigt är det att ta micropauser och att ge sig själv tid att koppla av varje dag. Livets ekorrhjul snurrar på snabbt oberoende vilken fas vi är i livet. Kanske lever du singelliv och inte har träffat någon ännu eller har valt att leva ditt liv ensam. Kanske är du småbarnsförälder och har fullt upp med att få ihop vardagspusslet eller är tonårsförälder som skjutsar och hämtar, samtidigt som du försöker få insyn i barnens liv. Du kan vara i övre medelåldern med utflyttade barn och som arbetar för fullt fram till pensionen. Oavsett vilken fas du befinner dig i så har du egna behov och behöver ta det lugnt ibland, sakta ner tempot för att hinna med att reflektera över allt som sker. Trycka på pausknappen, som man brukar säga. Fundera på hur du kan hitta återhämtning i din vardag, vilket blir en investering för framtiden. Finn dina egna små oaser i kaoset. Gör något du inte brukar. För in nya rutiner på arbetsplatsen, något som andra inte behöver veta om att du gör. Det är din egna lilla hemlighet.

Gör något på egen hand en stund varje dag. Om du har ett eget rum/kontor lås in dig 10-15 min på rummet och hitta på något du tycker är roligt och som fyller på dig med energi. Det kan vara ett intresse du har på fritiden som att sticka, teckna (gärna i energigivande färger som rött eller orange), lösa korsord eller lyssna på en glad melodi i hörlurar som du kan dansa runt till en stund. Allt som får dig att må bra och höjer dina energier är ok. Tänk på att detta gynnar även din arbetsgivare. Om du inte befinner dig på en arbetsplats, utan hemma, skapa utrymme för egentid och vila i ditt hem, gärna en särskilt utvald plats där du finner avkoppling och ta även gärna avstressande promenader ute i naturen.
Hitta dina egna strategier för att få din välförtjänta vila och energipåfyllnad.

Vill du läsa mer om mig, välkommen till min hemsida: www.annettewickander.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *