Hälsosam livsstil.

Januari månad är den månad på året som jag känner mig mest intresserad av att förbättra min hälsa. Särskilt efter en ovanligt kolhydratrik jul.

Vädret

Den här gången skyller jag på det gråtrista, dimmiga och regniga vintervädret. Det fick mig ännu mer benägen att välja det allra sötaste bland juldelikatesserna. Och så har jag ju inte så många laster i livet, jag har till exempel aldrig druckit alkohol, inte någonsin rökt en cigarett, och sådant som droger har aldrig funnits som ett alternativ för mig.

Hälsosam livsstil

Jag är helt enkelt för rädd om mig själv och min hälsa. Ja, det är faktiskt så. Jag skulle aldrig utsätta mig själv för något av ovanstående men däremot kan jag inte motstå en chokladpralin, gärna en hel ask! Allra helst de praliner som har fyllning inuti. Jag kan inte motstå dom.

Choklad

Och visst är choklad också beroendeframkallande. Kanske nyttigt för min psykiska hälsa men då ska det helst vara mörk choklad. För mycket choklad leder förstås  till oönskad viktökning. Därav mitt inlägg här ikväll. Nu är det dags att ta tag i det här med nya krafttag. Vilken är då den bästa metoden att gå ner i vikt snabbt och att behålla den? Jag har provat på Lchf men kände mig aldrig riktigt bekväm med att det ingick så mycket fett i kosten.

Oavsett alla argument för hur hälsosamt det skulle vara att äta bacon till frukost och gärna en klick vispgrädde varje dag så kändes det inte bra för mig och något jag alltid försöker lyssna till är min inre röst.

Minska på kalorierna

Efter att ha läst på om olika metoder blev jag lite extra nyfiken på den nya 8/800 dieten som går ut på att i 8 veckor äta max 800 kalorier om dagen med fokus på medelhavskosten. Dieten ska vara blodsockersänkande, ge minskad hunger och snabbt resultat. Det ska också vara möjligt att bibehålla vikten. Den grundar sig på Michael Mosleys 5:2 diet och har utvecklats av kostrådgivaren Catherine Schuck. Jag kan tycka att det är väl värt ett försök. Nu när jag har rensat bort alla sötsaker ifrån huset och inga frestelser finns kvar.

Vardagsmotion

Motion är förstås också viktigt och för mig som föredrar skogspromenader är denna diet alldeles lagom. Här förespråkar man vardagsmotion som att ta trapporna istället för hissen, cykling och lättare promenader. Det passar mig som har tröttnat på gym.
Har du några planer för att få en bättre hälsa år 2020. Kom ihåg att alla positiva förändringar är bra, även de små.

Om du vill läsa mer om mig och min bakgrund gå gärna in på min hemsida
www.annettewickander.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *