Dags att gå.

I dagens blogginlägg vill jag att vi reflekterar kring ovanstående påstående: Dags att gå.

De flesta av oss har en tendens att stanna för länge i situationer och relationer som inte gagnar oss längre. Det kan handla om en  kärleksrelation som gjort sitt och att vi vet att båda två skulle utvecklas och må bättre på varsitt håll men ändå stannar vi kvar och hoppas att det ska bli bättre, och åren går. Likadant kan det vara med vänner ifrån förr. Träffas vi bara för att vi borde, eller ger relationen oss något fortfarande. Ibland sitter vi fast i gamla mönster och ger oss inte utrymme att vara de vi har blivit, istället för de vi var.  Och hur är det på jobbet. Hur ofta ställer vi oss frågan hur mycket glädje vi känner av att tillbringa hela veckan på den här arbetsplatsen och hur mycket utveckling vi tycker att vi får. Är det de här människorna som vi möter dagligen på vår arbetsplats just de som vi vill umgås med, är vi är på rätt plats.

Ibland är det destruktiva situationer vi behöver gå ur. Ett sådant exempel är när vi hjälper någon i vår närhet så mycket att denna inte får möjlighet att utvecklas. Det kan vara ett barn som överbeskyddas och som inte ges utrymme fullt ut att växa och göra sina egna misstag, eller en annan vuxen som vi avlastar ansvar och istället ger oss själva en alldeles för tung börda.

Alla dessa frågor leder fram till att det är Dags att gå. Gå ur något för att ge utrymme till något annat, något som är bättre. När du lämnar något bjuder du in till något nytt och outforskat.

Fundera på vad du önskar dig. Hur du skulle vilja att det var. Precis så kan du få det! Gör något bättre för dig själv idag. Fatta ett beslut att gå ur något som inte gagnar dig längre. Kom ihåg att när du tar tag i det här kan det också leda till något positivt för någon annan. Det ger nya erfarenheter och utveckling för alla inblandade. 

Vad är det Du behöver gå ur eller lämna?

 

Se december erbjudanden. https://www.facebook.com/motdinfullapotential/

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *