Balans.

j

Hej, du som läser mitt inlägg!

I dag vill jag att vi reflekterar över ordet BALANS och vad det innebär i våra liv. Särskilt vad det innebär i ditt liv. För mig personligen handlar balans om att hinna med allt som jag vill och tycker är kul att göra utöver de här måstena som vi alla har. Vem vill att sådant som att handla, tvätta, städa, putsa fönster, plocka undan saker och laga mat ska ta all tid utöver det arbete som vi får betalt för att genomföra. Som om det inte räcker med det, så ska vi hinna med att skjutsa barn till aktiviteter och kompisar och har vi en relation måste vi se till så att den växer och frodas, för du vet väl om att relationen också behöver jobbas på, vilket vi förstås kan sätta av lite extra tid för om vi vill. Vi behöver också hinna med att må bra och det gör vi ofta genom att ägna tid åt olika motionsformer och hälsobefrämjande aktiviteter. Sådant som gymträning, yoga, meditation kan stå på schemat varje vecka. En vanlig fritidsaktivitet nuförtiden är att ägna sig åt sociala medier och åtskilliga timmar går åt till att; Facebooka, twittra, blogga, kolla instagram mm. Som vi alla vet så finns det 24 timmar per dygn och vi bör ju sova i alla fall minst runt 6-7 timmar för att orka med hela dagen. Kvar blir 17-18 timmar och många förvärvsarbetar mer än hälften av dessa timmar och flera har mer än två timmar till och från sin arbetsplats. Hur vill du dela upp den dyrbara tiden och finns det något vi du har möjlighet att ändra på för att få bättre livskvalitet? Det här vill jag att du reflekterar över och känner inåt vad din själ längtar efter i detta NU.

Hur ser det ut med arbetstiden, går det att ändra på den och få någon timme extra på kvällen, eller kanske en sovmorgon ibland?

Hur ser det ut med balansen mellan  fritid och jobb, planerar du in något kul emellanåt för att fylla på dig själv?

Blir det någon vuxentid ibland, eller gör ni allt ihop med barnen?

Måste du/ni göra alla de tråkiga hemuppgifterna själva eller kan någon annan hjälpa till med dom?

Prioriterar du en skogspromenad framför mobil/ dator/ teve någon gång ibland för att rensa huvudet ifrån intryck och bara vara i stunden? När du vistas i naturen blir det som en lisa för själen och nya insikter och idéer kommer till dig. Det är som att rensa i hårddisken.

Fundera lite på om det finns något i din vardag som du kan förändra för att få en bättre balans. Om du gör mer av det du tycker om att göra kommer du definitivt att trivas bättre med din tillvaro. Var kreativ och tänk gärna lite utanför boxen.

 

2 svar på ”Balans.”

  1. Mycket bra skrivet. För mig är det så aktuellt med att komma i balans så att allt går rätt väg. Det blir en rejäl utmaning att omfördela då tiden är kärnan. Ska försöka att fokusera mer på mig själv och ta bort tidstjuvarna.

    1. Tack! Helt rätt tänkt, Lena! Fortsätt att fokusera på vad som blir bäst för dig själv. Jag önskar dig en riktigt god jul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *